The eminent east coast dixie stompers

HISTORIK

 
 

The Eminent East Coast Dixie Stompers är en orkester från Kalmar. Vår första spelning hade vi sommaren 1976 och fram till idag har vi hunnit spela på ett stort antal orter över en stor del av landet och i de mest skiftande sammanhang. De flesta av våra framträdanden är konserter inför en sittande publik men då och då spelar vi såväl samlingsmusik, som till dans.


2001 var ett jubileumsår, då hade vi spelat tillsammans i 25 år. Detta firades med ett stort antal sommarkonserter på ett 20-tal ställen i södra Sverige och i oktober gav vi en jubileumskonsert, tillsammans med Anders Linder, inför en fullsatt salong


Gladjazz är kanske den bästa etiketten på vår musikstil för skall sanningen fram så har det smugit sig in annat än ren dixieland i våra mappar under de gångna åren. Vi spelar för att roa publiken och oss själva. Och med låtar som It´s a long way to Tipperary, Mack the Knife och When the saints m.fl på repertoaren har det visat sig inte vara så svårt.


Under de gångna åren har vi utvecklats från att ha varit ett lokalt band med ett tiotal spelningar per år till en orkester som spelar på ett flertal orter över hela Sverige. Du kan finna oss i såväl Stockholm, på Stampen, som på någon av Östersjöfestivalens, i Karshamn, scener. En festival med 250 000 besökare varje år.


Vi har under årens lopp gett ut tre LP skivor och fem CD. Den senaste, en CD med titeln ”Eminent Stamp”, spelade vi in under våren 2004 och den släpptes lagom till sommarsäsongen 2004. Plattorna speglar väl vår utveckling och spelstil.


Tävlingar i musik är något som det skrivits mycket om både på gott och ont. I år är det faktiskt 15 år sedan vi gjorde vi vår debut i dessa sammanhang när vi deltog i Swedish Open i Gladjazz. Inför en mycket krävande jury med bl.a Leif "Smoke Rings" Andersson placerade vi oss på en hedrande andraplats i ett tufft startfält.Keep Swing´n !

Göran Gamme

Kapellmästare 

THE EMINENT EAST COAST DIXIE STOMPERS © 2012